Szálláshelyfejlesztés

Idegenforgalmi közgazdászként, lakberendezőként, rendszeres utazóként és bloggerként pontosan látom a szálláshelykiadók küzdelmeit és kihívásait. Legfőbb célom a magyar szálláshelyek minőségi színvonalát növelni.

Tervező-tanácsadó szolgáltatásom befektetés, amely megtérül, mert szebb lesz a házad, praktikusabb a berendezésed,  jobb lesz a kommunikációd, több embert érsz el, ami által több vendég tér be Hozzád.

Hogyan dolgozom?

Értő figyelemmel fordulok feléd.

A felismert problémákat, kérdéseket részekre bontom és kielemzem veled.        

Külső, de szakértő szemmel őszintén megmondom neked, mit tartanék meg és min változtatnék. Szabad vagy arra, hogy másként dönts.

Hiszem, hogy a haladás  leghatékonyabb módja a komoly tervezési munka.

Megtaláljuk neked és a pénztárcádnak leginkább megfelelő lehetőségeket, hogy azokból kiválaszthasd a számodra legkedvezőbb megoldást.

A fejlesztési folyamat során fogom a kezed, segítek irányban maradni.

Kreatív ötleteimmel és szakmai tapasztalatommal támogatlak.                                    

Így működünk együtt – A folyamat

  1. Első megkeresés: telefonon vagy e-mailben. Hatékonyabb, ha először e-mailben jelentkezel (hello@szallasmuhely.hu), és az első kérdéseket, a helyzetedet vázlatosan leírod, mert így az első, ingyenes beszélgetés során már nem teljesen a nulláról indulunk.
  2. Ezután előre egyeztetett időpontban röviden (15-20 perc) beszélünk telefonon. Ez a beszélgetés ingyenes, és pusztán arra szolgál, hogy mindketten biztosak legyünk benne, megfelelünk egymásnak mint megbízó és mint szolgáltató. Itt megbeszéljük, melyik ajánlatom lenne számodra testhezálló és mikor tudnánk kezdeni.
  3. Rövidebb, online konzultáció kérése esetén a munkát előre egyetett időpontban megkezdjük. Kérni fogok előre anyagokat, hogy készülni tudjak! Erre majd kérlek, szánj időt! Aki honlapszöveget kér, azzal is el kell részletesen beszélgetnem, hogy tudjam, mit írjak, írhatok le, és mik a pontos igények.
    Hosszabb együttműködés esetén elkészítem az árajánlatot, és ha ezt elfogadtad, szerződünk.
  4. Konzultálunk, és amennyiben szükséges: személyesen találkozunk, megnézem/felmérem a szállásodat.
  5. Első vázlatok vagy írások leadása határidőre, amennyiben szükséges, konzultáció beiktatásával.
  6. További egyeztetések, konzultációk, ha tartalmazza a kért program
  7. Végső határidőre a kért összes terv, dokumentum és/vagy szöveg leadása.
  8. Utánkövetés: aki velem dolgozott, bekerül egy zárt, titkos Facebook csoportba. Itt meg tudjuk beszélni időközben felmerült kérdéseiteket. Egymásnak is tudtok segíteni. Ez a szakmai csoport egy igazi kincs! Itt nincs helye destruktív hozzáállásnak, mert segítünk egymásnak, támogatjuk a másikat.

Vélemények

Orsolyával egy, számomra nagyon fontos stratégiai pillanatban találkoztam. Három vendégházamból az egyik felújításának közepén tartottam, egy másikat épp akkor szándékoztam megvenni, a harmadik még családi házként üzemelt. Orsi segítségével sikerült a „romokból”, működő, stílusos, kényelmes vendégházakat létre hozni. A legfontosabb számomra, hogy „megmutatta” a színeket és a színek összehangolásának a fontosságát. Kiváló stílusérzékével, diszkréten terelgetett a megfelelő irányba a kiegészítők vásárlásánál. Most is a fülemben csengenek a szavai: „én még keresgélnék tovább”, vagy „szerintem találunk jobbat”, esetleg „biztosan jó ez a szín a már meglévő x-y kiegészítőhöz”? Nem tudok elég hálás lenni, hogy szinte minden kérdésemre azonnal válaszolt! Pedig rengeteg kérdéssel bombáztam nem beszélve a több száz fotóról! Még akkor is reagált, amikor lázasan feküdt otthon, amikor a vizsgáira készült, vagy amikor a gyerekekkel meccset nézett. Munkabírása, kitartása egyedülálló! Szépérzékével, szakmai felkészültségével nagyban hozzájárult a Lívia Nyaraló, a Délibáb Apartman és a Szömörce vendégház egyedi arculatának kialakításához. Köszönöm Orsolya! Kiváló munkát végeztél!

 https://www.liviaapartmanok.hu/

Kedves Orsi!

Szeretném megköszönni Neked hogy, együtt dolgozhattunk és hogy a munka, a család mellett Te soha nem sajnálod az idődet rám! Egy közös csoportban amikor bemutattam a szerelem projektemet, a vendégházunkat akkor írtál és már akkor nagyon megtetszett, hogy ki is vagy és mivel is foglalkozol. Elkezdtünk együtt dolgozni, azon hogy a vendégházat elindítsuk azon az úton, hogy szerethető és népszerű legyen.

Ebben benne volt a honlap szövegének megírása, a social média terv, egy személyes találkozó és számos tanács, ötlet… bármikor! Az is fontos volt hogy segítettél megérteni azt, hogy igazából az a fontos hogy szívből csináld, hogy olyat hozzak létre ami maradandó, ami élményt ad. Szuper visszajelzéseket kapok “minden megtalálható ami kell”, “hangulatos volt a reggeli a szuper teraszon”, “itt otthon vagyunk”, ebben óriási szereped volt.

A honlap a napokban készült el, teljes mértékben az ötleteid alapján és szerintem sokkal színesebb es barátságosabb mintha egy idegen állította volna össze! Azt érzem végig hogy tényleg igazából érdekel az amit csinálsz és szívesen fordulok hozzád bizalommal!
Remelem a kapcsolatunk még nagyon sokáig megmarad! Sok sikert kívánok Neked és rengeteg érdekes munkát!

https://www.bokorkavendeghaz.hu/

A Barangoló Család szálláshelytesztelése nagy örömmel töltött el engem, mert a fonyi Zöldkapus Vendégház tulajdonosaként fontos számomra, hogy valóban pihenten távozzanak vendégeink. Kovács-Mihócza Orsolya lakberendezői, és családanyai szemszögből vizsgálta vendégházunk berendezését, és rávilágított a javítandó pontokra. Az ideális vendégek pontos leírását, a szálláshely felszereltségének felsorolását, valamint a logónkat rögzített bejegyzésben ezután tettem közzé a facebook csoportban. Kerti bútorokat helyeztünk ki.

Büszkén tettem fel a médiafelületeinkre a cikket, mely látogatásuk alapján íródott, mert kiemeli a vendéglátó kedvességét és a vendégház pozitívumait.  Helyénvalónak tartottam minden szavát, másokat is arra biztatok, hogy forduljanak Kovács-Mihócza Orsolya szaktudásához, mert magasabb színvonalon fogják kiszolgálni a vendégeiket az ő látogatása után, nyertes-nyertes eredmény fog születni!

A Barangoló család szálláshelytesztelése ezen a szálláshelyen

https://zoldkapus-falusi-szallashely.business.site/

https://szallaszemplen.com/

Szállásunk kifejezetten nagycsaládosoknak hoztuk létre. Orsira a Barangoló család blog kapcsán találtam, és nagyon megörültem, mikor láttam az oldalsávban, hogy „keresik az ország legjobb szállását”. Elmentettem az elérhetőségét, és rögtön a vendégházunk nyitása után felkerestem. Gyorsan, gördülékenyen tudtunk egyeztetni. Már csak két hely volt a naptárjában egész nyárra, úgyhogy kiválasztottam gyorsan a közelebbit, biztos, ami biztos.

Két dolog miatt vártam izgatottan az érkezésüket: kíváncsi voltam, hogy hogy sikerült a vendégházunk berendezése/felkészítése, és azt is kíváncsian vártam, milyen helyeket választ megnézni a környéken. (Hiszem, hogy egy jól kidolgozott programajánló tudja legjobban kiegészíteni a szépen felkészített szállást)

Bár ez utóbbiról nem is egyeztettem Orsival, várakozásaimat is felülmúlva két részes „cikksorozatot” írt rólunk, aminek első része az ott töltött barangolásukról szólt, második része pedig konkrétan a szállásunkról. A cikkeket megosztotta saját követői között is (a facebookon és a Barangoló család blogon), ami azért volt nagy segítség, mert olvasói nagy része azt gondolom pont a célcsoportunk 🙂

Ottlétük végén sok praktikus javaslatot kaptam. Az egészen kicsiktől (pl. hogy a gyerekszobába hasznos lenne egy éjjeli fény) az egészen nagyokig (pl. a terasz egy részének beépítése). Ezen kívül a dizájnnal kapcsolatban is segített, hogy hogyan lehet egységesebb, harmonikusabb az összhatás.  A ház már közel 100 éves, ezt semmiképp nem szerettük volna elfedni, mégis modern hatást igyekeztünk teremteni. Orsinak több ötlete is volt erre, amiket utólag küldött még el. Összességében segített a Vendég szemével látnom a részleteket, és ez hasznos fordulat volt.

Az a tapasztalatom, hogy az embereknek kiemelten fontos, hogy olyan helyeket keressenek fel, amit mások már kipróbáltak és szerettek. A vendégértékelések szerepe az utóbbi években felértékelődött. Már nem szájhagyomány útján keresünk fel egy-egy helyet/szállást, hanem azokat keressük, amiről már több jó vélemény született. Így nagyobb az esély, arra, hogy jó döntést hozzunk, és a nehezen szabaddá tett hétvégénk valóban úgy teljen, ahogy álmodtuk. Ebből kifolyólag egy független szálláshelytesztelő véleménye – ha bevételben nem is számszerűsíthető azonnal – hiszem, hogy felbecsülhetetlen értékű.

Orsit szívből ajánlom mindenkinek. Annak is, aki szeretné „megmérettetni” szállását, és annak is, aki még csak most kacérkodik a gondolattal, hogy szállásadó legyen. Semmilyen részlet nem kerüli el a figyelmét, nagyszerű meglátásai vannak, és igazán segítőkész.

A Barangoló család szálláshelytesztelése ezen a szálláshelyen

https://dorci-vendeghaz.business.site/

 

Készen állsz a fejlődésre?

Fontos, hogy minden ideális ügyfelem szívvel-lélekkel dolgozik a vendégeiért, és tényleg szereti kiadni a szálláshelyét.
„Ideális ügyfelem” az:

Kapcsolat

Elérhetőség

Írj üzenetet