Bemutatkozom

Összefutnak a szálak a kezemben

Köszöntelek, kedves Látogató!

Kovács-Mihócza Orsi vagyok, 1981-ben születtem Budapesten, a mai napig a fővárosban élek. Mikor gimi végén el kellett döntenem, milyen irányban tanulok tovább, két út állt előttem: a turizmus vagy a tanítás. Az évek során mindkettővel kapcsolatosan szereztem diplomát, idegenforgalmi közgazdász 2004-ben, közgazdász tanár 2005-ben, alsós tanító pedig 2009-ben lettem hivatalosan. Két évig egy program- és utazásszervező cégnél dolgoztam, osztály- és iskolai kirándulásokat szerveztem teljes szívvel és odaadással.

2008 és 2017 között 5 gyermekünk született, ezekben az években, sőt még utána is, ők vannak életem középpontjában, legfőbb és legfontosabb tennivalóim köréjük csoportosulnak. 2013-ban, akkoriban 3 kisgyermek mellett úgy éreztem, motoszkál bennem valami, ami immáron kiforrott tudásként szeretne feltörni belőlem. Ebből lett – két végzettségem és anyai tapasztalatom ötvözeteként –  a Barangoló család blog, amit mind a mai napig hűségesen és erős elszántsággal írok barangolásainkról.

Ezekkel párhuzamosan a lakberendezés (és mindenféle kreatív tevékenység) mindig ott volt hobbiként az életemben. 2018-ban volt egy rendkívül kellemetlen szálláshely tapasztalatunk az őszi szünetben. Ott és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy a magyar szálláshelykiadóknak szeretnék segíteni jobbá, igényesebbé válni. A szaktudásomat egy területen azonban hiányosnak éreztem…

… ezért, hogy legyen mögöttem a hobbi-lakberendezés tudáson túl valódi, hivatalos tudás is, elvégeztem egy OKJ-s képzést, mégpedig hazánk egyik legjobb felnőttképző intézményében. A Stílusház 2 éves képzésén végül jelessel vizsgáztam lakberendezésből is, 2022 nyarán. A Lakberendezők Országos Szövetségének tagja lettem.

Tehát kalandos úton, de mindhárom szaktudásomat fonom egybe, mint egy copf három szép fonatát, ebben a kis vállalkozásomban. A hajfonat „dísze, éke” pedig a nagycsaládos anyaságom, ami egy egészen különleges szemléletet biztosít számomra ebben a szép szakmában.

Kompetenciáim

Belföldi turisztikai szakemberként

szálláshelymarketingben, honlap és hirdetés szövegírásban, programajánlatok kiötlésében tudok segíteni. Minősítés előtt tüzetesen átnézzük a házadat, ha szeretnéd, és ez megnyugtat téged.

Lakberendezőként

újragondolom a tereket, örömmel készítek színkoncepciókat, berendezési hangulattáblákat, de állok rendelkezésedre egészen konkrét, részletes tervekkel is. Ha apró változtatást szeretnél, vagy csupán egy falszakasszal nem vagy elégedett, esetleg egy bútor tervére lenne szükséged, akkor is lehetek a Te embered.

Bloggerként és íróként

vállalok szálláshelytesztelést, ami után az adott szálláshely felkerül a Barangoló család blogra fotókkal, részletes tapasztalatok megosztásával és a környéken található, általunk meglátogatott programlehetőségek leírásával.

Édesanyaként

Pontosan tudom, mire van szüksége VENDÉG oldalról egy utazó (kis)gyerekes (nagy)családnak. Különös hangsúlyt fektetek a biztonságra és rengeteg ötletem van azok számára is, akik nem vagy régen tapasztalták meg a kisgyerekes élet nehézségeit, de szeretnék szállásadóként a hozzájuk érkező családok szabadidejét még szebbé varázsolni.

Pedagógusként

minden felhalmozott tudásomat igyekszem neked érthetően és céltudatosan átadni.

Céljaim

Végső célom, hogy elégedett, visszajáró, a szállásodat másnak is jó szívvel ajánló Vendég távozzon Tőled, a lehető legjobb értékeléseket adva. Ezzel meglegyen a bevételed, sőt, biztosítsd magadnak a jobb foglaltságot és a profitábilis működtetést a magas rezsiárak ellenére a későbbiekre is.

Célom,

Végső célom, hogy elégedett, visszajáró, a szállásodat másnak is jó szívvel ajánló Vendég távozzon Tőled, a lehető legjobb értékeléseket adva. Ezzel meglegyen a bevételed, sőt, biztosítsd magadnak a jobb foglaltságot és a profitábilis működtetést a magas rezsiárak ellenére a későbbiekre is.

Célom,

Miért velem dolgozz?

15 éve utazom belföldön szülőként és szakemberként, magánemberként még régebben. Megszámlálhatatlan sok családos szálláshely-tapasztalatom után, a barangolós élményeinket halmozva sajátos, teljesen egyedi szemléletmódom alakult ki. Bátran állíthatom, hogy mindenféle szállástípussal találkoztam, és minden színvonalat láttam már. A legkülönfélébb szuper megoldásoktól kezdve a kellemetlen meglepetésekig számos pozitív és negatív élmény áll mögöttem. A legtöbb szálláshelyen megfogalmaztam magamban, hogyan lehetne javítani, fejleszteni az apróbb vagy nagyobb dolgokon. Ezeket később, mikor már bátrabb voltam, és láttam, van értelme, leírtam vagy elmondtam a szállásadóknak. Egyetlen esettől eltekintve mindenki használta azt a tudást, amit kapott tőlem.

Ezért vendégként, mint külső szemlélő, de szakemberként mégis a te helyzetedbe való teljes beleéléssel tudok a házadra, apartmanodra tekinteni úgy, hogy meglátok olyan apróságokat, vagy hiányosságokat, amelyeken neked már lehet, nem akad meg a szemed.

Mindeközben meghallgatlak és figyelek Rád. Turisztikai szolgáltatóként lehetséges, hogy ezt a személyes figyelmet nem sokszor kapod meg. Igyekszem legjobb tudásom szerint kizárólag a Te problémádra fókuszálni, megérteni azt, és ötleteimmel, javaslataimmal a fejlődést elősegíteni.

Kis kérdések, kis problémák ugyanúgy megakaszthatják szálláshelyed ki-/vagy átalakítását, mint a nagyobb lélegzetű elakadások. Ezért vallom, hogy a kisebb „jelentőségű” tanácsadások legalább olyan fontosak és értelmesek, mint a hosszú, szakaszokra bontott együttműködés. Bátran keress meg egyetlen apró kérdéssel is, egyetlen beszélgetés erejéig.  

Néhány apró érdekesség rólunk, rólam: 

A barangolás mellett nagyon szeretünk társasjátékozni a családdal, rengeteg játékunk van, néha újra kell tanulni egy-egy játék szabályát, olyan régen került sorra.

klubdelelott_borito_vegleges_elolap

9 évig vezettem plébániánkon egy baba-mama klubot, az anyaközösség-vezetői tapasztalatokról írtam egy könyvet Klubdélelőtt címmel, mely 2021-ben jelent meg.

Mióta családi házban lakunk, a kertészkedés teljesen kikapcsol, hatalmas örömömet lelem benne. Nem csak zöldségeket, virágokat is termesztek, mert megtanultam csokrot kötni.

Van két kismadarunk, egy énekes papagáj pár. Vidám énekükkel, kedves személyiségükkel színesítik amúgy sem unalmas életünket. Ha telefonálunk, hallhatod őket 🙂